Intro image

08.10.2011 // 23rd Dirk Deluxe

Date

08.10.2011

Event

Main Area

Society Area

Venue

Burgerweeshuis
Deventer, The Netherlands

Time

23.00 – 04.00

Tickets

(Normal) 12,50 Euro (HBO/CJP) 10,50 Euro
Click here for tickets

Deventer – Zaterdag 8 oktober staat de 23ste editie van Dirk Deluxe in het Het Burgerweeshuis, een editie die het vijfjarig bestaan van het concept inluidt.
Aankomend programmajaar staan er vier edities gepland waar het vijf jarig bestaan volop gevierd gaat worden, te beginnen op 8 oktober. De 23ste van Dirk Deluxe kent om deze reden ook een bijzondere line-up met de volgende namen: Sidney Samson, Bassjackers, Live: Yellow Claw (Nizzle, Jim Aasgier, Bizzey) met als special guest niemand minder dan State Award winnaar Mr. Polska.

Sinds de introductie in 2006 is Dirk Deluxe een direct succes met uitverkochte edities (17 keer op rij!), lovende recensies en een MTV nominatie.
Het dance concept is uitgegroeid tot een begrip binnen de nationale dance scene en kent het sinds 2010 een internationale doorbraak, met avonden in Azië (Jakarta, Bali) en Amerika (Miami). In Nederland vindt Dirk Deluxe plaats in locaties als Metropool (Hengelo), Luxor Live (Arnhem), Hedon (Zwolle) en natuurlijk al vijf jaar in Het Burgerweeshuis.

De eerste headliner die vijf jaar geleden bij Dirk Deluxe stond in het Burgrweeshuis was Sidney Samson, toen nog enkel nationaal bekend om zijn scratch skills en urban sound.
Het is nu 2011, Sidney Samson is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste DJ’s ter wereld en een internationaal gerespecteerde producer. Sidney Samson toert de hele wereld over en is vandaag de dag nauwelijks te vinden in Nederland. Hij deelt de studio met sterren als Lil Wayne, Davin Guetta en Will.I.Am en was deze zomer met name te vinden in Amerika en Canada. Om deze reden zijn we erg blij dat hij 8 oktober tijd vrij maakt om in het Burgerweeshuis ons vijf jarig bestaan mee te vieren.

Je mag toch wel spreken van het jaar van Yellow Claw, geen festival werd overgeslagen en de heren kende dit jaar uiterst succesvolle club tour met veelal uitverkochte edities. Yellow Claw was dit jaar o.a. te bewonderen op Latin Village, Solar, Mystery Land, Extrema, Lakeside en het Welle Village At The Park festival waar ze een speciaal show weg geven met Jiggy Dje & Space Kees. Yellow Claw bestaat uit Nizzle, Jim Aasgier & Bizzey die 8 oktober een speciale gast meenemen naar het Burgerweeshuis, namelijk niemand minder dan Mr. Polska (Winnaar van een State Award en bekend van o.a Vinger op de Klitter).
Verwacht 8 oktober een energieke show van Yellow Claw, waarbij verschillende muziekgenres samensmelten in een dansbare sound, van Hip Hop tot en met Dubstep. De Yellow Claw DJ’s brengen met veel skills de vertrouwde classics, vermengt met veel nieuwe muziek en vocaal ondersteund door Bizzey en special guest Mr. Polska.

Bassjackers zijn begin oktober net terug van een Amerikaanse club tour en zullen 8 oktober hun beats ten gehore brengen die ze dit jaar hebben opgedaan met o.a. Tiesto. De heren stonden twee keer op Privilage Ibiza waar ze back 2 back draaiden met de bekendste DJ ter wereld. Bassjackers scoorden deze zomer een dance hit met het nummer Mush Mush, dat door alle grote DJ’s als club banger werd gehanteerd. Denk hierbij aan namen als Swedish House Mafia, Benny Benassi, Tiesto, Afrojack, Sidney Samson, Dada Life en de lijst gaat door.

Bizzey is natuurlijk de frontman van Yellow Claw, maar zal ook op de avond aanwezig zijn om Sidney Samson en Bassjackers vocaal te begeleiden. De Wonderboys VJ’s Sander en Camiel zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot VJ iconen van Dirk Deluxe. De heren zijn gepassioneerd en voorzien de avond van een extra dimensie met levensgrote live visuals. Lithium is een held en een vaste DJ waarde bij Dirk Deluxe, die als geen ander een avond kan opwarmen. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 12,50 per ticket en aan de deur voor 12,50 euro per ticket (10,00 euro per ticket voor HBO/CJP). De kaartverkoop vindt online plaats op de website burgerweeshuis.nl en fysiek bij de volgende voorverkoopadressen: Burgerweeshuis, Skims Feet en Castle Gameshop Deventer